Stația de reparații pentru biciclete pe care Fundaţia Comunitară Covasna a amplasat-o la sfârșitul lunii martie în zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, în urma acțiunii de colectare de fonduri „Pedalează pentru un scop bun”, a fost din nou vandalizată.

Echipamentul utilitar este a opta investiție publică a organizației în oraș, iar investiția a fost posibilă cu sprijinul a peste 60 de cicliști care în vara anului trecut au pedalat „pentru un scop bun”, strângând astfel suma de 6.000 lei.

„Stația pentru biciclete și echipamentul pentru reparații de lângă magazinul Bertis Gold din centrul orașului Sfântu Gheorghe au fost avariate. Furtunul pompei a fost spart și luat, șurubul de fixare din stânga a fost slăbit și presupunem că scopul făptașilor era eliminarea întregului echipament”, au scris reprezentanții Fundației Comunitare Covasna pe Facebook.

Aceștia au precizat că în zonă există camere de luat vederi, așadar cel mai probabil făptașul sau făptașii vor fi prinși.

„Instalația se află în raza de acțiune a camerelor de supraveghere, astfel încât cel mai probabil vinovatul va fi găsit. Eforturile noastre sunt concentrate pe repararea pagubelor cât mai curând posibil, iar între timp doar setul de instrumente al instalației poate fi folosit”, a informat Fundația, care a lansat și un apel către locuitorii orașului pe care îi roagă să raporteze astfel de situații în viitor, la numerele de telefon 0758 629 919 sau 0770 997 156.

Stația pentru repararea bicicletelor a fost dotată cu set complet de scule, precum şi cu o pompă de aer manuală cu manometru, iar cicliștii pot efectua în mod gratuit reparaţii simple, precum remedierea penelor de cauciuc, ajustarea frânelor sau a schimbătoarelor de viteze.

Lansată în urmă cu 7 ani, campania „Pedalează pentru un scop bun” adună în fiecare ediție mii de participanți la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, cu scopul de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

Prima ediţie a campaniei a fost organizată în 2012, iar la acţiunile desfăşurate până acum la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc au participat peste 3.000 de persoane, care au străbătut cumulat peste 65.000 kilometri.

Banii adunați au fost folosiţi, printre altele, pentru amplasarea unor suporturi pentru biciclete, pentru sprijinirea sportivilor talentaţi, a serviciului de îngrijire la domiciliu, pentru acţiuni de protejare a pădurilor, amenajarea unor terenuri de joacă şi parcuri de agrement, precum şi pentru susţinerea financiară a unui copil care necesita o intervenţie medicală.

Articolul precedentSepsi OSK pierde cu FCSB după un penalty controversat
Articolul următor90 de pomi fructiferi au fost plantați la Belin, „Pentru o comunitate mai verde”