Ministrul Mediului – Tanczos Barna spune că va propune coaliţiei de guvernare un program de sprijin prin care persoanele care folosesc lemn drept combustibil să beneficieze de o subvenţie de 150 de lei pentru fiecare metru cub de lemn de foc cumpărat cu factură.

„Anul acesta a fost o presiune foarte mare pe piaţa lemnului, pe preţ. A crescut preţul lemnului şi la lemnul de foc, şi la lemnul industrializat. Am pregătit un program de sprijin pentru cetăţeni, îl vom prezenta săptămâna viitoare coaliţiei, vom propune 150 de lei sprijin pentru fiecare metru cub de lemn cumpărat cu factură, oficial.

Vom propune ca toţi cetăţenii care cumpără lemn de foc să beneficieze de acest sprijin”, a afirmat ministrul Mediului, joi seară, la un post TV.

Propunerea ar putea fi aprobată până la sfârşitul lunii viitoare, însă implementarea acesteia depinde de resursele bugetare, a completat Tanczos Barna.

Articolul precedentSărbătoare 26 august – Zi cu o importanță deosebită în calendarul ortodox
Articolul următorZelenski: Pentru prima dată în istorie, centrala nucleară de la Zaporojie s-a oprit – A fost evitat la limită un dezastru nuclear