SoNoRo Conac „À la française” redeschide porțile Castelului din Arcuș pe 9 mai, ora 18.00, pentru un nou concert de muzică clasică din turneul inclus în Sezonul România – Franța 2019.

Publicul va putea audia lucrări ale compozitorilor francezi Gabriel Fauré, Marin Marais, Jules Massenet, alături de  lucrări de  George Enescu, Zoltán Kodaly și Reinhold Glière, în interpretarea muzicienilor Anna-Liisa Bezrodny, vioară, Răzvan Popovici, violă, Jan-Erik Gustaffson, violoncel, și Miruna Nagy, harpă.

Accesul este liber atât la concert, cât și la cocktail-ul ce îl va urma, doar pe bază de rezervare la: [email protected] sau 0741190470.

„Influența franceză în cultura noastră a fost foarte mare, de la artă și arhitectură, până la modalități de organizare administrativă, dar și aportul țării noastre adus culturii franceze, prin intelectualii și artiștii de origine română, a fost important și ne bucurăm că acest sezon comun a reușit să sublinieze atât de bine această relație, ce a îmbogățit ambele culturi.  În această ediție vom realiza un schimb cultural cu Franța, vom avea invitați artiști francezi de vârf la concertele Conac, ce vor concerta alături de artiștii români sau internaționali, cu al căror nivel înalt ne-am obișnuit deja deja publicul”, declară muzicianul Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac și al Festivalului SoNoRo.

Proprietarii Castelului vor să relanseze evenimentele culturale

Le urăm bun venit muzicienilor de la Sonoro la Arcuș și la Castelul Szentkeresty. A trecut prea mult timp de când muzica a răsunat în saloanele acestui castel. Din perspectiva familiei, sperăm ca acesta să fie primul dintre multele viitoare evenimente, ce vor răspunde intenției noastre de a transforma castelul într-un loc dedicat artelor și manifestărilor culturale tradiționale. Sperăm că cei ce fac parte din comunitatea locală ne vor susține demersul cu mândrie și bucurie” declară Elemer Jankovich Besan, proprietarul Castelului Szentkeresty din Arcuș.

Turneul SoNoRo Conac la castele și palate din luna mai este inclus în Sezonul România – Franța 2019 și continuă după următorul program:

10 mai 2019 – Castelul Haller, Ogra, jud. Mureș

11 mai 2019 – Castelul Apafi, Dumbrăveni, jud. Sibiu

12 mai 2019 – Palatul Peleș, jud. Prahova

30 mai 2019 – Palatul Regal din București

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, al Ordinului Arhitecților și Institutului Național al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

Articolul precedentTrei tineri, reţinuţi după ce au bătut un bărbat la Sfântu Gheorghe
Articolul următorSepsi OSK pune în vânzare bilete pentru meciul cu FCSB