Polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați duminică seara despre faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe str. Stadionului din oraş, a acroșat trei autoturisme parcate regulamentar.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 56 ani care, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform procedurilor, în urma recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că cel în cauză avea la prima recoltare de sânge o alcoolemie de 2,71 gr/l alcool pur în sânge, iar în cazul recoltării celei de-a doua probe o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge.

Având în vedere modalitatea și împrejurările de comitere a faptei, respectiv gradul foarte ridicat de alcoolemie pe care acesta îl avea în sânge, organul de cercetare penală a apreciat că s-a creat o stare de pericol pentru relațiile sociale, care s-a materializat prin producerea unui accident de circulație, motiv pentru care, prin ordonanță, la data de 14 octombrie, începând cu ora 16:00 s-a dispus față de conducătorul auto măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Articolul precedentAlergare de Halloween „pentru a alunga spiritele rele”, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorBronz pentru Adina Popescu (Sepsi-SIC) la Jocurile Mondiale pe plajă