Zmeura, micul fruct delicat și parfumat ce seduce prin calitațile sale gustative dar și prin valorile sale nutriționale este o adevărată mină de aur pentru sănatate.

După cum se știe, morcovii ajută la menținerea sănatății ochilor. Dar datele raportate despre zmeură in Archives of Ophthalmology indică faptul că, prin consumarea a trei porții în fiecare zi, scade riscul de degenerare maculară datorată vârstei, care este principala cauză a pierderii vederii la adulți, cu 36%.

Acest studiu a inclu peste 110.000 de femei și bărbați. Cercetătorii au evaluat efectul consumului de fructe, legume, vitamine A, C și E și carotenoizi asupra apariției degenerării maculare timpurii și a degenerării maculare neovasculare sau a altor boli severe care duc la pierderea vederii. 
În timp ce consumul de legume, vitamine și carotenoizi nu au avut o incidență semnificativă asupra bolilor menționate, aportul de fructe s-a dovedit a fi surprinzător de important în lupta impotriva bolilor care duc la pierderea vederii. 

 

Chiar daca trei porții de fructe pe zi vi se pare mult, efectul zmeurei în protecția ochilor este uimitor.

Articolul precedentDe ce se bea șampanie de Revelion? Răspunsul vine de acum 1.500 de ani
Articolul următorSCUMPIRI în lanț la început de an și facturi URIAȘE – La ce prețuri ne așteptăm în 2022