Polițiști Serviciului pentru Acțiuni Speciale din județul Covasna au lăsat pentru o zi măștile, și s-au mobilizat pentru o „misiune” specială. În cursul zilei de miercuri, aceștia s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și au donat pentru o cauză nobilă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna au precizat că acțiunea a fost organizată „în contextul crizei acute de sânge semnalate la nivelul Centrului de Transfuzie Sanguina Covasna”.

„Îndemnăm toate persoanele care corespund cerințelor medicale privind donarea de sânge să urmeze exemplul colegilor noștri”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Săptămâna trecută, conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna a lansat un nou apel prin care transmitea că așteaptă donatori din toate grupele sanguine (0, A, B, AB).

De la începutul anului, peste 300 de persoane au donat sânge însă spitalele au nevoie permanent de sânge și produse din sânge, astfel că donatorii sunt aşteptaţi şi în afara campaniilor umanitare.

Condiţia pentru a putea dona este ca persoanele să aibă vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, peste 55 kg, tensiunea arterială maximă să nu depășească 200 mmHg iar cea minimă 100 mmHg, să nu aibă boli cronice și să nu fi luat medicamente în ultimele două săptămâni.

De asemenea, înainte de a dona sânge participanților le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

Articolul precedent,,Ca să poți vedea înainte trebuie să ții capul sus!” – 400 de ani de la înfințarea școlii din Brateș
Articolul următorTânăr rănit într-un accident pe DN11, între Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc