Victorie clară pentru Sepsi OSK în meciul cu Poli Iași. Jucătorii antrenați de Leo Grozavu au  făcut spectacol în manșa tur a semifinalelor Cupei României, în meciul jucat pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe, pe care l-au încheiat cu 5-1.

Partida nu a început bine pentru echipa gazdă. Ieșenii au marcat în primele 5 minute, după ce  Andrei Cristea a marcat din penalty.

Antrenorul covăsnenilor s-a ales cu un cartonaș galben după ce a protestat vehement față de decizia arbitrul Ovidiu Haţegan de a acorda lovitură de la 11 metri. A continuat să se manifeste inadecvat astfel că a fost trimis în tribună.

Anass Achahbar a marcat în minutul 25, stabilind scorul la 1-1. Sepsi a revenit spectaculos după pauză, chiar și fără antrenorul principal pe bancă. În a doua repriză, covăsnenii s-au dezlănțuit. Fulop, Achahbar, Nicolae Carnat și Goran Karanovic au reușit să puncteze grație și unor gafe ale portarului Denis Rusu, aducâd astfel victoria echipei din Sfântu Gheorghe.

Ambele echipe au fost în premieră calificate în semifinale. Poli Iași nu a reușit niciodată să câștige în fața lui Sepsi. Covasnenii s-au impus în 4 partide, iar alte 3 meciuri s-au încheiat la egalitate, partida din această seară fiind a 8-a confruntare dintre cele două echipe.

Sepsi este foarte aproape de o calificare istorică în finala Cupei României. Returul de la Iași va avea loc pe 8 iulie.