Succesul pe termen lung al afacerilor StartUp poate fi asigurat de reunirea acestora într-o rețea comună, s-a formulat în cadrul întâlnirii de lucru de miercuri. La evenimentul ce a avut loc în Sala mare de ședințe a Consiliului Județean (CJ) Covasna, s-au comunicat informații cu privire la actualitățile programului și au fost prezentate trei afaceri.

Grüman Róbert, vicepreședintele CJ Covasna, a subliniat că prin proiectul „StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru regiunea Centru” se urmărește înființarea câtor mai multe firme în județ, astfel contribuind la dezvoltarea economiei regiunii.

Pe lângă CJ Covasna, proiecte similare sunt derulate și de către Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV) și Camera de Comerț și Industrie Covasna. Datorită proiectului StartUp implementat de aceste instituții, anul trecut s-au creat peste 120 de afaceri inovative, ceea ce reprezintă un capital inițial de aproape 5 milioane de euro în județul Covasna. Datorită acestui sprijin financiar, oferta pe piața muncii s-a extins cu peste 250 de noi locuri de muncă.

Vajda Lajos, directorul executiv al ASIMCOV, susține că succesul afacerilor StartUp constă în cooperarea comună a acestora, în cadrul unei rețele mai mari. Firmele nou-apărute pe piață trebuie să răspundă așteptărilor actuale. Firmele înființate cu 40.000 de euro merită dezvoltate și susținute în cadrul unei rețele mai mari. Înființând diferite grupări, fiecare întreprindere are șansă mai mare de a supraviețui pe piață.

Kelemen Tibor, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, a subliniat că în județul Covasna punctele de lucru de la Întorsura Buzăului, Covasna, Baraolt și Sfântu Gheorghe stau la dispoziția antreprenorilor cu servicii și informații practice.

„Avem încrederea că aceste afaceri StartUp nu sunt doar încercări, ci se vor transforma în întreprinderi care vor funcționa pe termen lung. Intrând pe piață, aceste întreprinderi moderne, pe lângă cei doi angajați obligatorii, vor crea și 4-5 noi locuri de muncă”,  a spus directorul.

Managerul proiectului, Tóth Szabolcs Barnabás a oferit antreprenorilor detalii suplimentare despre proiect, iar participanților le-au fost prezentate trei întreprinderi active.

Prin programul de dezvoltare a afacerilor StartUp Now, derulat de Consiliului Județean Covasna, 400 persoane au dobândit competențe antreprenoriale, iar 38 dintre acestea, care au obținut cele mai bune punctaje, primesc o finanțare de 40.000 de euro (178 mii lei) fiecare.

Proiectul derulat în cele șase județe ale Regiunii Centru este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

 

 

Articolul precedentKelemen Tibor: „Doamna ministru vorbește despre copilul ei deși nu l-a văzut”
Articolul următorProgramul Bibliotecii Județene din Sfântu Gheorghe, ”La drum cu lectură” continuă și în 2020. Cine sunt beneficiarii