Activiştii de mediu strâng din nou semnături pentru protejarea şi păstrarea în starea actuală a zonelor verzi și a pădurilor din vecinătatea izvorului public Honvéd dinspre Șugaș Băi, unde Primăria Sfântu Gheorghe intenţionează să construiască un parc de divertisment unic în ţară.

Iniţiatorii petiţiei, printre care şi ultraciclistul Bagoly Levente, şi-au propus să determine autorităţile locale să găsească un alt amplasament pentru „Family Adventure Park”, care ar urma să fie construit pe o suprafaţă de peste 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi, deoarece consideră că acesta va afecta habitatul animalelor şi plantelor şi va polua mediul înconjurător.

Noi, semnatarii prezentei petiții, cerem ca amplasamentul programului de dezvoltare locală cu scop sportiv, educativ și distractiv adoptat prin decizia 284/2019-a Consiliului local să NU fie pe pădurile înregistrate ca pășuni de lângă Fântâna Honvéd. Cerem păstrarea stării naturale a zonei de lângă Fântâna Honvéd. În același timp, încurajăm conducerea orașului să aprobe investiții care garantează păstrarea zonelor verzi și a pădurilor, totodată dezvoltă orașul. Acceptarea cerințelor membrilor comunității este una dintre pietrele de temelie ale statului de drept. Vă rugăm să luați în considerare exigențele petiționarilor cetățenilor care semnnează această petiție”, se arată în textul petiției.

Vineri şi sâmbătă, timp de câteva ore, aceştia vor fi prezenţi în mai multe zone din municipiu iar semnăturile adunate le vor înregistra ulterior la Primărie, în încercarea de a convinge autorităţile locale să anuleze hotărârea ce vizează realizarea obiectivului.

Vineri, între orele 13:00 – 18:00, pe str. Borviz, lângă statuia Kalvin, continuăm acțiunea de strângere de semnături pentru salvarea în starea de acum a pădurilor aflate pe păşiunile din vecinătatea izvorului Honvéd. Sâmbătă, între orele 11:00 – 18:00 vom fi în centru, lângă statuia Grof Mikó Imre și lângă statuia Sfântu Gheorghe”, ne-a transmis Maria Movilă, una dintre cele mai consecvente activiste de mediu din judeţul Covasna.

Săptămâna trecută, în doar două zile, iniţiatorii petiţiei au reuşit să strângă peste 900 de semnături.

Articolul precedent„Atenţie la tren!”, acţiune a poliţiştilor covăsneni la trecerile la nivel cu calea ferată
Articolul următorVIDEO. Atenţie! Un urs a fost semnalat la Şugaş Băi