Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, organizează concursul „Împreună pentru România”.

Proiectul, finanțat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, se adresează tuturor elevilor de clasele I-XII din Sfântu Gheorghe, cărora își propune să le trezească interesul pentru literatura patriotică, inspirată din fapte istorice, și să le cultive sentimentul de dragoste față de țară, istorie și eroii poporului român.

Elevii trebuie învățați că istoria neamului românesc este o lecție de viață, voință și iubire!

„Ziua Națională a României, aniversată la data de 1 Decembrie, este moment de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. Elevii trebuie să cunoască semnificația acestui eveniment, să știe că desăvârşirea unităţii naționale este fapta istorică a întregii naţiuni române. Toate acestea le regăsesc în versurile poeților români care oglindesc istoria neamului nostru”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, prof. Adriana Cornea.

În cadrul competiției, care va avea loc în data de 7 noiembrie, de la ora 16:00, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, elevii participanți vor avea de recitat, în limba română, câte o poezie patriotică.

Înscrierile se pot face până pe data de 31 octombrie, la adresa de e-mail: [email protected], fiecare profesor îndrumător putând participa cu cel mult doi elevi.

Articolul precedentExcursie la cetăţile din Munţii Bodoc, organizată de Salvamont Covasna
Articolul următor51 de covăsneni și-au schimbat buletinele de Referendum