Reclama mincinoasă la suplimente este un pericol pentru consumatori. Patronatul producătorilor de medicamente din România solicită reglementarea suplimentelor și a reclamelor acestora, prin care se promit vindecări miraculoase pentru diverse afecțiuni.

 

Producătorii români de medicamente vor să scape de astfel de suplimentele alimentare, care pot dăuna grav organismului uman. Cer Guvernului să interzică inclusiv folosirea superlativului și a unor formule exagerate precum ”miraculos”, ”revoluționar”, ”inovator”, ”salvator”.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste reclame sunt niște fake-uri, sunt niște înșelătorii ordinare și din păcate unii au căzut capcană și au cumpărat. Să știți că nu sunt suplimente, ei le dau ca și când ar fi medicamente. Sunt și toxice și foarte periculoase”, a declarat doctorul Monica Pop.

Monica Pop a mai declarat că producătorii de astfel de suplimente se folosesc și de nume mari din domeniul farmaceutic sau numele unor doctori cunoscuți ca să aibă credibilitate și să-și vândă produsele.

„Sunt un mare an fan al multivitaminelor, dar doar atunci când pacienții au nevoie reală de ele. Majoritatea oamenilor sănătoși nu au niciun motiv să le ia zilnic”, spune Peter Cowen, medic generalist.

Steroizii sau suplimentele nutritive au făcut și victime de-a lungul timpului. Una dintre ele este celebrul campionul la culturism, Cedric McMillan, care a murit la doar 44 de ani. Printre cei mai cunoscuți oameni care au consumat astfel de substanțe se numără și Arnold Schwarzenegger. Actorul a mărturisit că aceste medicamente au şi foarte multe efecte secundare. 

Articolul precedentSărbătoare 1 iunie. Mari sfinți sunt cinstiți de Biserică
Articolul următorGuvernul a aprobat un ajutor de 300 de milioane de lei pentru fermierii afectați de seceta din 2022