Direcția Silvică Covasna a desfășurat în perioada ianuarie-noiembrie 2018 o serie de controale, în urma cărora oamenii legii au aplicat sancțiuni în cuantum de 240.500 lei pentru diferite infracțiuni la regimul silvic.

În perioada de referință, reprezentanții Direcției Silvice Covasna au derulat 749 de acțiuni pentru verificarea circulației materialului lemnos și tăierilor ilegale de arbori, dintre care 152 cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

În urma controalelor au fost constatate 30 de infracțiuni silvice și 162 de contravenții, iar oamenii legii au confiscat 163 mc. de material lemnos.

De asemenea, la solicitarea organelor de poliție au fost efectuate două controale la instalațiile de debitat, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 lei și s-au confiscat în total 101 mc. material lemnos.

Nereguli constatate în urma derulării Planului de acțiune „Scutul Pădurii”

În cursul acestui an, Garda Forestieră și Garda de Mediu Covasna, cu sprijinul IPJ Covasna, au desfășurat în cadrul Planului de acțiune comun „Scutul Pădurii” 114 controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice, în fondul forestier și în piețe, târguri sau oboare.

Potrivit reprezentanților Direcției Silvice Covasna, în urma verificărilor au fost constatate 6 contravenții, pentru care au fost aplicate amenzi în cuantum de 9.000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat 4,29 mc material lemnos, din care 1,63 mc lemn de lucru, 0,78 mc cherestea și 1,88 mc lemn pentru foc.

 

 

Articolul precedentSepsi OSK, învinsă acasă de Botoşani în Liga 1 de fotbal
Articolul următorPeste 5.800 de lei din donații, strânși înaintea meciului Sepsi OSK – FC Botoșani