Programul evenimentelor şi restricţiile de circulaţie au fost stabilite de organizatori.

Sâmbătă, 17 septembrie, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, 5 străzi din Sfântu Gheorghe vor fi închise traficului rutier pe anumite tronsoane orare, urmând ca aici să fie organizate evenimente sportive sau comunitare la iniţiativa locuitorilor.

Astfel, pe străzile Libertăţii, Gróf Mikó Imre şi Gödri Ferenc, între orele 10:00-13:00, va avea loc un concurs de duatlon pentru copii organizat de clubul sportiv Triastes.

Între orele 10:00-12:00 va avea loc un concert interactiv al cvartetului 4cord, locaţia fiind strada Gróf Mikó Imre (între magazinul Şugaş și Salento).

Pe strada Kőrösi Csoma Sándor, în faţa Palatului Copiilor, între orele 10:00-16:00 vor fi organizate programe de muzică stradală, cursă de biciclete, vânătoare de comori, plimbare inteligentă pe două roți.

Între orele 12:00-13:00 pe strada Gróf Mikó Imre (în fața magazinului Şugaş), va avea loc un program de dans pe ritmuri latino.

După amiază, pe strada Gábor Áron, între orele 16:00-20:00, va avea loc Petrecerea de zi cu Mikes Rádiyo.

Pentru desfăşurarea acestor programe, vor exista restricţii de circulaţie după cum urmează:

  • Str. Libertății, Str. Gödri Ferenc și Str. Gróf Mikó Imre: închise traficului rutier între orele 09:00-13:30
  • Str. Kőrösi Csoma Sándor: închisă traficului rutier între orele 09:00-16:00
  • Str Gábor Áron (de la intersecția cu Varadi Jozsef până la intersecția cu Victor Babeș): închisă traficului rutier între orele 15:00-20:00.

În luna septembrie, Biroul pentru Tineret a lansat effAct, un program lunar în care locuitorii din Sfântu Gheorghe pot participa la diverse evenimente și inițiative pentru promovarea unui stil de viață sănătos și conștient de mediu. Septembrie este luna mobilității, astfel încât prima provocare a programului effAct încurajează locuitorii orașului să își lase mașinile acasă și să aleagă un mijloc de transport ecologic pe parcursul acestei luni. 

Sursa: Primăria Sf. Gheorghe

Articolul precedent“Drumul care unește” va fi deschis în întregime, începând cu luna octombrie a acestui an
Articolul următor111 programe înscrise în acest an la Zilele Sportive Sfântu Gheorghe