Salvamont România a anunțat că testează, în premieră pentru țara noastră, un sistem ce le va permite salvatorilor să obțină într-un timp cât mai scurt datele de identificare și istoricul medical al turiștilor accidentați.

Sistemul „twICEme”, creat de o firmă suedeză, va fi montat pe echipament iar datele pe care pe care salvatorii vor dori să le obțină vor putea fi vizualizate cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil.

„Implementarea unui astfel de sistem poate aduce beneficii reale în actul medical de urgență, mărind astfel șansele de salvare a victimelor accidentelor montane”, precizează reprezentanții Salvamont România într-o postare pe Facebook.

În weekend echipele Salvamont din țară s-au confruntat cu un număr extrem de ridicat de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave.

Numai duminică, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgență 112 s-au primit 55 apeluri, iar în cursul zilei de sâmbătă salvatorii covăsneni au fost solicitați să intervină la un accident minor produs pe pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din stațiunea Covasna.

„Sâmbătă a fost un accident minor, la Covasna, dar până la urmă părinții au recuperat copilul și nu a fost nimic grav”, a transmis șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Săptămânile trecute acesta a făcut un apel către turiști prin care îi ruga pe turiști să fie atenți, să țină cont de gradul de înclinație al pârtiei și de experiența pe care o au, după ce doi minori și un adult au fost implicați în accidente produse pe pârtia de schi din Șugaș Băi.

Imagine

Articolul precedentÎncepe Cupa Háromszék. 40 de echipe înscrise în competiție
Articolul următorSepsi OSK s-a întărit cu un mijlocaș