În ziua de 18 iulie a.c., în jurul orei 20:00,  polițiștii din cadrul din cadrul Postului de Poliție Bățani au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în afara localității Bațanii Mari pe DJ 122, pe partea carosabilă a drumului se află, căzută, o persoană de sex feminin.

La fața locului polițiștii au identificat femeia în cauză iar din cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 60 de ani ar fi lovit-o, cu oglinda din partea stângă a autoturismului, iar femeia, în urma loviturii, a căzut pe partea carosabilă.

Victima a fost transportatată la spital pentru îngrijiri.

Întrucăt conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibație alcoolică 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numitul bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere  și vătămarea corporală din culpă.