Crucea Roșie Covasna a strâns, în cadrul evenimentului „Weekend în familie” organizat de Zilele Sfântu Gheorghe, suma de 8.200 de lei din donații, bani ce vor asigura plata cazării unui număr de aproximativ 60 de copii nevoiași la Tabăra de Vară din acest an.

Copiii, care provin din familii nevoiașe sau marginalizate social, vor avea posibilitatea de a merge pentru prima oară în viață într-o tabără de vară, cu sprijinul familiilor care au ales să petreacă, la sfârșitul săptămânii trecute, câteva ore în curtea sediului organizației, acolo unde pe cei mici i-au așteptat ponei, un castel gonflabil și o serie de alte activități distractive, iar adulții s-au putut relaxa lângă o băutură răcoritoare și un grătar.

„Am reușit să strangem 8.200 lei din donații, asta înseamnă că vom putea plăti cazarea copiilor nevoiași și a voluntarilor care vor participa la Tabăra de Vară de la Cernat”, ne-a precizat coordonatoarea voluntarilor Crucea Roșie Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Ajunsă la cea de-a 28-a ediție, în acest an Tabăra de Vară va avea loc în perioada 16-22 iulie și, potrivit directorului organizaţiei, peste 50 de voluntari ai Crucii Roșii Covasna se vor implica în organizarea ei.

„În general, acești copii pe care îi ducem în tabără sunt copii cu probleme, care vin pentru prima dată în viața lor într-o tabără de acest gen, vorbim despre copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Oamenii nu prea au obiceiul de a dona, asta știm, nu prea este în cultura noastră, și nu toată lumea înțelege de ce trebuie făcut acest lucru, de aceea le mulțumim celor care au donat și sponorilor care ne ajută”, ne-a declarat Papp Adolf, directorul filialei județene a organizației.

La ora actuală, Crucea Roșie Covasna are înregistrați peste 200 de voluntari. Dintre aceștia, aproximativ 80 sunt voluntari activi, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, care se implică săptămânal în activitățile organizației.

Foto: Facebook / Crucea Roșie Covasna

Articolul precedentRâul Negru a depășit cota de atenție în zona localității Reci. Nivelul Oltul este în creştere
Articolul următorFemeie de 44 de ani, lovită şi ameninţată de soţ la Sfântu Gheorghe