Administratorii Balta Valea Mare, din comuna Barcani, Întorsura Buzăului,  au anunțat zilele trecute deschiderea oficială a sezonului de pescuit în scop recreativ.

Potrivit regulamentului, pescuitul va fi permis după achitarea unei taxe, și se va face în intervalul orar 06:00-18:00.

„Fiecare pescar trebuie să fie dotat cu minciog, saltea de primire (dimensiuni minime admise 110cm x 70cm x 8cm) și spray dezinfectant. Este obligatorie manevrarea cu atenție a peștelui capturat. În cazul în care se constată că un exemplar mai mare de 4 kg a fost rănit, se va percepe o taxă de 100 lei/kg. Peștele rănit va fi predat personalului Balta Valea Mare”, au transmis administratorii.

Potrivit acestora, contravaloarea unui permis de pescuit pentru 12 ore este de 50 lei – Bon Sistem Prinde și Eliberează (C&R), respectiv 100 lei – Bon cu reținere 4 kg de crap și 5 kg de caras, din cel capturat.

De asemenea, contravaloarea permisului de pescuit petnru 24 de ore este de 80 lei – Bon Sistem Prinde și Eliberează, cu rezervare doar în weekend.

„Se poate reține crapul între 1 și 4 kg, cei sub sau peste această greutate vor fi eliberați imediat. Speciile de amur, somn și știucă se vor elibera indiferent de greutate, în stare vie, fără a fi rănite (peștele se poate ține maxim 10 minute pe mal pentru cântărire, fotografiere”, se mai arată în regulament.

Pe toată durata partidei de pescuit personalul Balta Valea Mare are dreptul să controleze și să cântărească peștele capturat. Pescuitul se practică de pe mal, intrarea în apă fiind interzisă.

 

Articolul precedentPercheziţii în Covasna la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun
Articolul următorVIDEO. Sute de oameni într-un marş de Ziua Maghiarilor la Sfântu Gheorghe