Matematica și Limba română le-au dat serioase bătăi de cap elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a din județul Covasna, peste jumătate dintre cei înscriși la simularea Evaluării Naționale 2019 nereușind să obțină note de trecere la cele două discipline.

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, cele mai slabe rezultate au fost la Matematică, atât în cazul elevilor de clasa a VIII-a, cât și în cazul elevilor de clasa a VII-a, procentul celor care au obținut note peste 5 fiind de puțin peste 35%.

La clasa a VIII-a, 54,65% dintre elevii prezenți la toate probele au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, în vreme ce la clasa a VII-a, doar 45,72% dintre elevii participanți au luat note de trecere.

Cele mai mari note au fost la Limba și literatura maternă, unde 74,20% dintre elevii de clasa a VII-a, respectiv 88,71% dintre cei de clasa a VIII-a au obținut note mai mari sau egale cu 5. Tot aici, procentul elevilor care au obținut note de 10 este cel mai mare, 9 dintre elevii de clasa a VIII-a, respectiv un elev de clasa a VII-a reușind să predea lucrări fără greșeli.

La disciplina Matematică au existat doar cinci note de 10, trei dintre ele aparținând unor elevi de clasa a VIII-a, în vreme ce la Limba și literatura română nu a existat nicio lucrare de nota 10 în tot județul Covasna.

La simularea probei de Limba și literatura română au fost eliminați din examen 5 elevi de clasa a VIII-a, 4 dintre aceștia, de la Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe, pentru că refuzau să rezolve subiectele și îi deranjau pe ceilalți colegi.

Potrivit datelor centralizate de IȘJ Covasna, din totalul celor 3.935 de elevi înscriși la simularea Evaluării Naționale 2019, 3.637 s-au prezentat la toate cele trei probe.

Articolul precedentLuni se pun în vânzare biletele pentru Final 4 Cupa României la baschet feminin
Articolul următorÎncep lucrările de reabilitare a traseelor turistice din județul Covasna