Locuitorii din Ozun pot beneficia de reducere 20% la impozitul anual pe clădirile nerezidențiale, conform unei Hotărâri a Consiliului Local care prevede scutiri pentru persoanele fizice sau juridice afectate de pandemia de coronavirus.

Conform documentului, locuitorii comunei sunt îndreptățiți la această reducere atâta vreme cât solicită acest lucru în scris, până la data de 15 septembrie.

„În vederea diminuării efectelor fiscale negative produse de COVID-19 pe Unitatea Administratic Teritorială a Comunei Ozun, Consiliul Local în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.69/2020, a adoptat hotărârea nr. 46/2020, potrivit căreia, orice persoană fizică sau juridică, printr-o solicitare scrisă şi cu o declaraţie scrisă de mână, înaintată la Primăria Ozun până la data de 15 septembrie a.c., este îndreptăţită la o reducere de 20% din impozitul anual pe clădiri nerezidenţiale”, se precizează într-un counicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, Hotărârea este valabilă și în cazul persoanelor care deja au plătit impozitul, cu condiţia ca această facilitate să fie solicitată în scris în termen legal.

Recent, primarul staţiunii Covasna, Gyerő József, a propus reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile deţinute de operatorii de turism din localitate, afectaţi de criza generată de noul coronavirus.

Edilul a declarat că asemenea lucrătorilor din turism şi domeniile conexe, Primăria stațiunii a înregistrat pierderi în ultimele luni, nemaiavând încasări din taxa pe care turiștii care veneau la tratament o plăteau.

Articolul precedent30 de reclamații la Garda de Mediu Covasna în primele 6 luni ale anului. Covăsnenii, nemulțumiți de mirosuri, praf sau deșeuri abandonate
Articolul următorȘtrandul din Sfântu Gheorghe s-ar putea deschide la mijlocul săptămânii viitoare