Peste un milion de absențe au acumulat în anul școlar trecut elevii din județul Covasna, se arată într-un raport al Inspectoratului Școlar Județean.

La nivelul județului Covasna în anul școlar trecut au fost înregistrate, în total, 1.072.966 absențe, dintre acestea, peste jumătate (620.587) fiind nemotivate.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, deși numărul total al elevilor raportați a scăzut în anul școlar 2017-2018, acesta este cel mai mare număr de absențe înregistrate în ultimii șase ani, majoritatea celor nemotivate fiind înregistrate în învățământul primar.

„Procentual cele mai multe absențe nemotivate s-au înregistrat la învățământul primar unde 77,78% din absențele înregistrate au fost nemotivate, urmat de învățământul liceal seral și cu frecvență redusă cu 62,89%, respectiv de învățământul gimnazial cu 55,78% și învățământul profesional cu 42,79% de absențe nemotivate. Cea mai mică valoare a procentului de absențe nemotivate s-a înregistrat la învățământul liceal de zi de 23,07%”, se arată în raportul IȘJ Covasna.

Potrivit documentului, consemnarea mai riguroasă a absențelor la nivelul unităților de învățământ, creșterea numărului de elevi care nu frecventează deloc sau aproape deloc școala, cauzele sociale dar și lipsa de interes a părinților în a-și trimite copiii la școală se numără printre cauzele absenteismului.

Articolul precedentIncendiul din curtea Spitalului de Cardiologie Covasna, lichidat după mai bine de 4 ore
Articolul următorÎncă o stradă cu parcare cu plată în Sfântu Gheorghe