Salvamont Covasna explică în ce condiții putem face drumeții pe munte, în siguranță, în perioada pandemiei de coronavirus.

Potrivit reprezentanților Salvamont Covasna, turiștii trebuie să respecte toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane, la care trebuie să adauge toate riscurile legate de Covid – 19.

„Virusul nu a dispărut și o să il ducem cu noi la munte. Deși pare ideal să mergeți singuri pe munte, acesta este deja un risc foarte mare. Păstrați o distanță de siguranță între membrii grupului, pe toata durata excursiei sau a activităților desfășurate. După o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort și concentrație sunt scăzute, dar muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar factorul de risc este mai mare: mai puțin antrenament generează mai multe accidente”, explică aceștia într-o postare pe Facebook.

Recomandările Salvamont Covasna:

– Reporniți usor, alegeti trasee de grad de dificultate mai mic și cu cât de puține neconoscute.

– Faceți o planificare cât mai bună a excursiei, comunicați intențiile și timpul estimat pentru excursie celor din familie, prietenilor sau Serviciului Salvamont.

– Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu voi un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.

– Atenție la animalele sălbatice, în această primă perioadă nu sunt obișnuite cu prezența oamenilor pe munte și nu se știe cum pot reacționa.

Recomandări Covid-19:

– Măsurați-vă temperatura înainte de a pleca și, evident, nu porniți la drum dacă prezentați chiar și febră ușoară.

– Luați la voi mai multe măști, soluție igenizantă pe bază de alcool și o plasă pentru gunoi în care să puneți și măștile folosite.

– În caz de eveniment montan procedurile sunt mult complexe, timpul de intervenție se prelungește, procedurile de lucru includ acum protocoale specifice Covid-19 pentru siguranța salvatorului și a victimei, protocoale care complică manevrele de intervenție și transport.

Echipele Salvamont Romania, singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112.

Absolut orice informaţie despre zona montană poate fi obţinută prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau prin aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Articolul precedentAu început înscrierile la Programul MOL de promovare a talentelor
Articolul următorS-au redeschis pista de alergare de la Stadionul Municipal şi terenurile de tenis de la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe