Într-o postare pe pagina de Facebook, dar şi prin anunţuri lipite la intrarea în scările de bloc, TEGA anunţă că în curând locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea să preia în mod gratuit noile recipiente de culoare gri care vor servi la colectarea deșeurilor biodegradabile.

Pentru început TEGA distribuie recipiente locatarilor din zonele: Str. László Ferenc, Aleea Teilor, Str. Viitorului, Str. Umbrei, Str. Vasile Goldiș, Aleea Făcliei, Aleea Scurtă, Str. Dealului, Str. Stadionului, Str. Andrei Șaguna, Str. Benedek Elek, Aleea Înfrățirii, Str. Centralei.

De ce este important?

România este obligată prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană să recicleze până în anul 2020 cel puţin 50% din cuantumul total al deșeurilor produse. Dacă nu reușim să atingem agest prag, vom fi sancționaţi cu sume importante, care vor fi plătite de cetățeni. Noi, la TEGA, încercăm să evităm creșterea semnificativă a prețurilor, în așa fel încât să nu trebuiască să plătiți anul viitor foarte mult comparativ cu acest an.

Cum se procedează acum?

La blocul dvs. deșeurile s-au colectat și până acum împărțite în categorii precum ambalaje (hârtie, carton, plastic, metal), sticlă, respectiv deșeuri mixte. De acum o să aveți acces și la serviciul nostru de transportare de deșeuri biodegradabile, care vor fi colectate după un program fix, chiar de la intrarea în scara dumneavoastră. Colectarea până la ziua ridicării deșeurilor se face în recipientele gri, pe care le puteți prelua în data mai sus menționată. În acestea vă rugăm să adunați toate materialele biodegradabile, precum coji de fructe, legume, flori, resturi de mâncare etc.

Plus!

Vă punem la dispoziție și câte o sacoșă verde pe care o puteți folosi pentru stocarea deșeurilor plastice, hârtii, metal, sticle. Pe acestea le puteți folosi de fiecare dată, și pentru a transporta mai eficient deșeurile la punctul de colectare selectivă.

De ce este nevoie acum de aceste lucruri?

România a ajuns să pună în practică normativele adoptate la aderarea în UE, prin două legi: Legea 211/2011 respectiv OUG. 74/2018, care prevăd obligativitatea selectării deșeurilor, respectiv impun și măsurile aplicabile (amenzi, suprataxă etc.) în cazul nerespectării acestora.

Articolul precedentDeschide oficială a sezonului turistic, sâmbătă, în staţiunea Covasna
Articolul următor1.151 de elevi covăsneni au susţinut vineri ultima probă a Evaluării Naţionale