Ministerul Educaţiei a publicat primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din acest an, înaintea contestaţiilor.

În judeţul Covasna, rata de promovare a examenului maturităţii înaintea contestaţiilor este de 61.02%, în creştere cu 2.56% faţă de prima sesiune a anului trecut.

Din cei 1.390 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat pentru susţinerea examenului 1.324, dintre care 808 au promovat, iar 516 au fost respinşi.

La prima probă – cea la Limba şi literatura română, 26 dintre candidaţii înscrişi nu s-au prezentat, printre aceştia numărându-se şi doi elevi care se aflau în autoizolare.

16 candidaţi nu s-au prezentat la proba la Limba maternă, iar de la cea de a treia probă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului, au absentat 48 de elevi, majoritatea având de susţinut proba scrisă la Matematică.

Ultima probă a fost cea la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică în cazul elevilor de la profilul real, respectiv Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie în cazul celor de la filiera tehnologică și vocațională), fiind absenţi 35 de elevi.

Rezultatele au fost publicate în format anonimizat, fiecărui elev corespunzându-i un cod, cu ajutorul căruia îşi poate verifica notele.

Cele mai mari medii din judeţul Covasna au fost obţinute de elevi din Sfântu Gheorghe, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”; Liceul de Arte „Plugor Sandor” şi Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, care au obţinut, în ordine: 9.96; 9.86 respectiv 9.83.

Rezultatele pot fi verificate AICI

În total, la această sesiune au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă 3 elevi covăsneni, doi de la proba la Limba şi literatura română, şi încă unul de la ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării. Aceştia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni.

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii marţi, între orele 16:00 şi 19:00, dar și miercuri, între orele 08:00 – 12:00.

Candidații care vor depune contestaţii trebuie să completeze şi să depună sau transmită în format electronic și o declarație-tip în care menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

 

Articolul precedentȘtrandul din Sfântu Gheorghe s-ar putea deschide la mijlocul săptămânii viitoare
Articolul următorÎncă un covăsnean infectat cu SARS-CoV-2. Bilanţul îmbolnăvirilor a urcat la 280