Proiectul „NOIMI” crește de la o zi la alta. În cursul zilei de joi, pe canalul de YouTube lansat la sfârșitul săptămânii trecute, a fost încărcat cel de-al doilea filmuleț de prezentare, în care apar câțiva elevi ai claselor zero de la secțiile română și maghiară ale Colegiului Național „Mihai Viteazul” și Școlii Generale „Varadi Jozsef” din Sfântu Gheorghe.

În cele aproximativ 70 de secunde cât durează filmulețul, cei mici cântă împreună, în limbile română și maghiară, celebrul cântecel „Head Shoulders Knees and Toes”

VIDEO ►

În fiecare săptămână, pe canalul de YouTube dedicat proiectului vor fi postate filmulețe de prezentare, jocuri, cântece în limbile română și maghiară, și alte materiale ce vor putea fi folosite gratuit ca suport de curs pentru alții coordonatori bilingvi care doresc să implementeze proiecte similare.

Anna Maria Popa, una dintre coordonatoare, a transmis că începând de sâmbătă, înregistrările video se vor face „într-un cadru profesionist”.

„Proiectul NOIMI crește frumos! Canalul de YouTube primește conținut săptămânal, iar persoane interesate de a duce proiectul mai departe ne sună zilnic. Începând cu sâmbăta asta, înregistrările pentru canal se vor face în cadru profesionist, deci conținutul oferit de săptămâna viitoare va fi de calitate superioară datorită Popas Production care ne ajută mereu”, a transmis Anna Maria Popa.

Proiectul, lansat în urmă cu aproape 2 ani la inițiativa actorului și muzicianului Marius Popa, constă în susținerea unor ședințe bilingve de joacă, la care participă câte o clasă de la secția română și una de la sectia maghiară, și își propune astfel să spargă barierele lingvistice din județul Covasna.

Anul trecut, „NOIMI” a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 3.000 lei din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentFOTO. Casă din Întorsura Buzăului în flăcări
Articolul următorTrailere ale spectacolelor TAM, pe ecranele LCD ale Finanțelor Publice Locale Sfântu Gheorghe