Programul intitulat „Inițiere în sport” a fost creat prin inițiativa Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Asociația Sportivă Pinguinii Regali.

Programul „Inițiere în sport” a avut un succes foarte mare și a stârnit entuziasm în cadrul copiilor participanți în anul școlar 2017-2018.

Conform promisiunilor, programul continuă, ba mai mult, în anul școlar 2018-2019 se va extinde gama serviciilor și cercul educatorilor. De asemenea, se va extinde și grupul țintă la aproximativ 2400 de copii. În acest an, lângă copiii din grupele mari ale grădinițelor, cei din clasele pregătitoare și întâi, și elevii de clasa a doua vor putea beneficia de efectele pozitive ale acestui program.

Programul va fi reluat pe 1 octombrie

Programul Inițiere în sport se va relua în data de 1 octombrie cu două „subprograme” noi: pe de o parte, va fi lansat programul denumit „Dezvoltarea mișcării cu gimnastică medicală prin joacă”, în cadrul căruia copiii vor fi ajutați de profesioniști în scopul prevenirii agravării sau al eliminării bolilor pediatrice (platfus, picioare în X, picioare în paranteze, probleme de statură etc.). Pe de altă parte, se va lansa și un program pentru copii talentați, în cadrul căruia se va oferi o serie de activități de după amiază gratis pentru copii mai înclinați spre practicarea în mod mai regulat a sporturilor. Aici, copiii vor putea încerca mai multe tipuri de sport.

Această inițiativă este strâns legată de filosofia Asociației Sportive Pinguinii Regali, și prin urmare de programul Inițiere în sport, conform căreia este cel mai sănătos copiilor între 5-11 ani, dacă pot avea o introspecție în mai multe tipuri de sport, dacă practică mai multe sporturi. Pentru îndeplinirea acestui proiect, organizatorii au luat legătura cu mai multe cluburi sportive.

Programul va funcţiona până în iunie 2019

Conform programului obișnuit, și în anul acesta programul va ține între octombrie 2018 și iunie 2019, însă cu un program puțin diferit: în octombrie, cei mari (elevii din clasele I și II) vor începe cu patinaj, iar cei mici (copii din grupele mari și clasa pregătitoare) cu activități în sală, în noiembrie, toți vor face patinaj, în decembrie și ianuarie cei mari vor fi în sală, cei mici pe gheață, în lunile februarie-martie toți vor patina, în aprilie cei mari vor fi pe gheață, iar cei mici în sală, în mai-iunie, toți vor participa la activități în sală. Echipamentele necesare pentru patinaj, cum ar fi căștile și patinele, vor fi furnizate de Asociația Sportivă Pinguinii Regali, însă sunt acceptate și echipamentele aduse de acasă.

Reprezentanții Pinguinilor Regali ne-au dezvăluit că părinții nu trebuie să se aștepte la antrenamente în sensul clasic, deoarece aceste întruniri servesc pentru a construi o fundație a educației sportive, unde cei mici pot învăța coordonarea mișcării, balans, statură potrivită etc. Cu ocazia primelor întruniri vor avea loc examinările medicale, ce au avut loc și anul trecut.

Linie de autobuz spre Arena Sepsi

Începând cu 17 septembrie, o linie de autobuz va circula spre Arena Sepsi, care va putea asigura o posibilitate importantă copiilor să poată veni la activitățile sportive din Arenă și singuri, și le va oferi o șansă și locuitorilor să frecventeze Arena cât mai des, pentru ca aceasta să-și îndeplinească funcția originală, adică de a deveni un centru sportiv adevărat al orașului.

Articolul precedentLa Sfântu Gheorghe va avea loc a opta ediţie a Târgului de Toamnă
Articolul următorDoar 380 de doze de vaccin antigripal pentru județul Covasna