Programul Bibliotecii Județene „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe, „La drum cu lectură”, demarat în urmă cu 10 ani cu scopul stimulării interesului pentru lectură, prin oferirea de pachete cu cărţi părinților care au copii nou-născuți și elevilor de clasele I, a IV-a, a VIII-a și a XII-a din municipiu, continuă și în 2020.

În cazul părinților cu nou-născuți, în baza certificatului de naştere al bebeluşului şi a actului propriu de identitate, aceștia primesc volume pentru copiii cu vârste de până la 3 ani, în limbile maghiară sau română, însoţite de un Îndrumar pentru lectură şi de un permis de utilizator al bibliotecii, în vreme ce școlarii primesc câte o carte interesantă, potrivită pentru vârsta lor.

„Programul serveşte educaţia la şi prin lectură, anterior ajungerii copilului în sistemul educaţional organizat, susţine încă de la cea mai fragedă vârstă interesul pentru carte şi lectură, accentuează importanţa timpului petrecut într-un mod util şi plăcut de către părinţi, alături de copilul lor, și le atrage atenţia părinţilor şi copiilor asupra rolului bibliotecii”, transmit reprezentanții Bibliotecii „Bod Peter”.

Potrivit acestora, pachetele pot fi solicitate şi retroactiv, doar în cazul copiilor care nu au împlinit vârsta de trei ani.

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2019, de pachetul de cărţi au beneficiat familiile a 1.160 de nou-născuţi, iar în perioada 2011 – iunie 2019 au primit câte o carte-cadou în total 5.122 de elevi de clasele I, a IV-a, a VIII-a, a XII-a şi XIII-a din Sfântu Gheorghe.

În vederea evaluării eficienței programului și pentru îmbunătățirea acestuia, reprezentanții Bibliotecii Județene pun la dispoziție, pe site-ul instituției, un chestionar pe care beneficiarii îl pot completa și trimite la adresa [email protected], ca fişier ataşat. Chestionarul poate fi descărcat de AICI 

Demarat în luna aprilie 2010, cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, programul „La drum cu lectură” al Bibliotecii Județene „Bod Peter” beneficiază anual de o finanțare cuprinsă între 20 și 25 de mii de lei pentru achiziționarea de cărți pentru copii și tineri, sumă alocată de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentSecretul afacerilor StartUp constă în cooperarea în rețea
Articolul următorAutoutilitară răsturnată pe DN11, la intrarea în Moacşa