Primul bebeluș venit pe lume în acest an la secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe este fetiță, s-a născut în data de 3 ianuarie și a primit scor 10 Apgar la naștere, iar în ziua de Ajun și în cea de Crăciun au venit pe lume 3 copii.

Reprezentanții maternității au precizat că atât proaspetele mămici cât și micuții sunt sănătoși.

„Pe data de 1 ianuarie nu am avut nou-născuți la Spitalul Județean de Urgență, primul bebeluș a venit pe lume în acest an în data de 3 ianuarie. Este vorba despre o fetiță care a primit la naștere scor 10 Apgar. În data de 24 decembrie 2019, la ora 21:00, s-a născut un copil, mămica este din Sfântu Gheorghe, iar pe data de 25 decembrie s-au născut doi copii, mămicile sunt din Hetea și Araci”, ne-au precizat reprezentanții spitalului.

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe dispune de 33 de paturi, dintre care 4 la Terapie Intensivă, 14 pentru compartimentul Prematuri și 15 la Nou-născuți.

Inaugurată oficial în urmă cu doi ani, secția a fost renovată şi modernizată după un model american, iar în prezent dispune de 3 medici specialiști în neonatologie și de un medic pediatru primar, specialist în neonatologie.

Conducerea spitalului a precizat la vremea respectivă că aripa de terapie a acestei secţii, unde sunt trataţi copiii născuţi prematur şi mamele care nasc prin cezariană, este una dintre cele mai moderne din ţară.

Articolul precedentACS Sepsi SIC 12 victorii în tot atâtea meciuri jucate
Articolul următorBărbat de 30 de ani din Bacău, cercetat pentru distrugerea indicatoarelor rutiere în limba maghiară