Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat miercuri, cu unanimitate de voturi, Primăria municipiului Târgu Secuiesc pentru discriminare, întrucât administratorii paginii de Facebook a instituției postează informații cu caracter public doar în limba maghiară.

„Postarea unor informații cu caracter public pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc doar în limba maghiară reprezintă discriminare, conform art. 2, alin. 1 și art. 10 lit. h) din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de UAT Târgu Secuiesc, hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)”, se arată în decizia CNCD de miercuri.

În aceeași ședință, Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, care ceruse introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, a fost amendat de CNCD cu 10.000 de lei pentru incitare la ură, iar o bancă a fost amendată pentru că a refuzat să deschidă un cont pentru o persoană nevăzătoare.

Articolul precedentProgramul Zilei Unirii Principatelor Române
Articolul următorKelemen Tibor: „Acționăm pe o piață în care 30% sunt pregătiți precar pe partea de scris și comunicare”