Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în şedinţa extraordinară de luni, 25 martie, mai multe proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de transport public din municipiu, parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

Printre ele este vorba şi despre achiziţionarea a 12 autobuze electrice, cu scopul de a asigura un serviciu eficient de transport public de călători, în vederea reducerii emisiilor de CO2 pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Astfel, a fost aprobată achiziţionarea unui număr de 12 autobuze electrice: 6 dintre ele de capacitate normală, cu 70 de locuri, iar celelalte 6 de capacitate medie de minim 40 de locuri, pentru deservirea liniilor principale de transport.

De asemenea, a fost aprobată construirea unui nou depou pentru autobuze care va fi realizat lângă Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, unde societatea Multi-Trans îşi va muta întreaga infrastructură: clădiri, ateliere, hale, dar unde va fi amenajată şi o suprafaţă de peste 2.000 de mp pentru manevrarea autobuzelor.

Proiectul a fost realizat conform planurilor Multi-Trans pentru o gestionare mult mai modernă şi eficientă a sistemului de transport public.

Articolul precedentMunicipiul Sfântu Gheorghe s-a înfrăţit cu localitatea Skorenovac din Serbia
Articolul următorReabilitarea infrastructurii rutiere a stațiunii Covasna bate pasul pe loc