Primăria Sfântu Gheorghe va aloca anual 1 milion de lei din bugetul local pentru prevenirea inundațiilor și diminuarea pagubelor produse de acestea, după ce Consiliul Local a adoptat o strategie multianuală de protecție în acest sens.  

Inițiativa îi aparține consilierului local Bálint József, ca urmare a solicitărilor venite din partea locuitorilor aflați în zonele cele mai des afectate ale municipiului, acesta arătând că este nevoie de măsuri de prevenție și lucrări care să diminueze eventualele daune în cazul producerii unor inundații precum cele din 2010 sau din vara anului trecut, când mai multe străzi și gospodării au fost cufundate în ape.

„În 2010, în urma ploilor abundente, râurile și pâraiele au ieșit din albie în mod repetat. Daunele produse au fost însemnate, sperietura și revolta mare, necesitatea măsurilor imediate și de perspectivă a fost clară. Au trecut 8 ani… 2018 martie, iulie, august. De posibilitatea repetării acestor catastrofe putem fi siguri, chiar și în formă mai drastică. Este nevoie de prevenire și lucrări care să diminueze eventualele daune”, se arată în documentația publicată pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Au fost analizate 12 zone ale municipiului Sfântu Gheorghe

În vederea întocmirii proiectului au fost analizate 12 zone ale municipiului Sfântu Gheorghe, afectate frecvent de apele revărsate ale pâraielor, scurgerile de pe versanți și ploile abundente, fiind propuse soluții pentru ca pe viitor pagubele să fie diminuate.

Printre măsurile de prevenire propuse se numără curățarea albiilor râurilor și pâraielor, întărirea digurilor de protecție, supravegherea continuă a zonelor cele mai des afectate și protecția malurilor. De asemenea, pentru evitarea unor pagube precum cele produse de inundațiile din 2010 și 2018, proiectul propune crearea unor lacuri de acumulare, în bazinele pâraielor care traversează orașul.

Articolul precedentSpecialiștii Băncii Europene de Investiții, vizită de lucru la staţia de gestionare a deşeurilor de la Leţ
Articolul următorDouă sensuri giratorii noi în zona Arenei Sepsi din Sfântu Gheorghe