Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunţat că impozitele pe locuinţele aparţinând persoanelor fizice vor fi reduse începând de anul viitor, în schimb vor fi majorate impozitele pe autovehicule.

Conform edilului, banii obţinuţi în urma majorării impozitelor pe autovehicule vor fi folosiţi pentru amenajarea de noi spaţii de parcare.

„În ceea ce priveşte taxele şi impozitele pe imobilele persoanelor fizice, încercăm să le ţinem la minimum permis de lege. Având în vedere faptul că au fost ani când au fost indexate cu inflaţia, în acest caz vom reduce la nivelul minim permis de legislaţie. Am spus întotdeauna că nu vrem să dezvoltăm oraşul din impozitele şi taxele pe proprietăţi. În ce priveşte impozitele pe autoturisme, având în vedere că suntem în criză de parcări şi am spus în urmă cu câteva luni că lansăm un program de amenajări, construcţii de parcări, probabil va creşte impozitul pe autoturisme, pentru că trebuie să avem nişte fonduri. Vor fi fonduri foarte mici raportat la ce dorim noi să facem, dar aici putem să vorbim de o oarecare creştere”, a declarat primarul Antal Árpád.

Cuantumul majorării va fi stabilit de Consiliul Local, care va decide şi dacă majorarea se va aplica diferenţiat, în funcţie de numărul de maşini deţinute de fiecare persoană.

Articolul precedentLucrările de renovare sunt în curs de desfășurare în fostul Liceu „Kós Károly”
Articolul următorVremea se schimbă radical: alertă meteo de ploi și ninsori