Liceenii din Sfântu Gheorghe vor primi burse mai mari în anul școlar 2019-2020. Consiliul Local a aprobat miercuri, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre care stabilește cuantumul și numărul burselor ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiu, valoarea acestora fiind dublă față de cea stabilită anul trecut.

Potrivit documentului, în noul an școlar, elevii de liceu de la cursurile cu frecvență vor putea beneficia de burse de performanță în valoare de 300 lei/elev/lună (față de 150 lei în anul școlar 2018-2019); burse de merit în valoare de 200 lei/elev/lună (față de 100 lei); respectiv burse de studiu în valoare de 100 lei/elev/lună (față de 35 lei). De asemenea, valoarea bursei de ajutor social a fost ridicată de la 60 lei, la 150 lei/elev/lună.

În ceea ce privește numărul burselor pe care o unitate de învățământ preuniversitar din Sfântu Gheorghe le poate acorda în noul an școlar, acesta a rămas neschimbat, astfel că de bursele de performanță vor putea beneficia 0,3% din numărul total al elevilor; de cele de merit 1,0%; burse de studiu vor putea primi 1,5%; în vreme ce 3,5% din totalul elevilor vor putea beneficia de bursele de ajutor social.

Bursele acordate în fiecare an de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, pe toată durata cursurilor școlare, reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină.

Articolul precedentProgram tras la indigo de Ziua eliberării orașului Sfântu Gheorghe
Articolul următorUltimele zile de înscrieri pentru Speed Race Covasna