Elevii claselor a XII-a au susținut luni prima probă scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2019, cea la Limba și literatura română.  

Potrivit IȘJ Covasna, la această probă au participat 1.106 de candidați – 785 de la profilul real, respectiv 321 de la cel uman, iar examenul s-a desfășurat fără probleme, nefiind elevi eliminați.

Elevii de la profilul real au avut de compus un eseu pe baza unui text al poeţilor George Bacovia sau Lucian Blaga, iar cei de la uman eseu pe baza unui text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Cea de a doua probă scrisă, cea la Limba maternă, se va desfășura marți, 2 iulie, și va fi urmată de proba obligatorie a profilului (3 iulie), și de cea la alegere a profilului (4 iulie).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 8 iulie, elevii având posibilitatea de a depune eventuale contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Conform IȘJ Covasna, pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2019 s-au înscris 1.197 de elevi, 330 de la secția română, respectiv 867 de la secția maghiară. Dintre aceștia, 1.022 provin din seria curentă, în timp ce 175 de elevi provin din seriile anterioare.

 

Articolul precedentFOTO: A II-a ediție a Zilelor Ecvestre Covăsnene, un real succes
Articolul următorGuvernul alocă peste 2 milioane de lei județului Covasna, după inundațiile din primăvară