Grădinarii asociației „Semințe cu suflet” vor oferi semințe gratuite de legume și fructe românești în toată țara. Prima piață de „Semințe cu suflet” ajunge săptămâna aceasta și în municipiul Sfântu Gheorghe.

Membrii asociației „Semințe cu suflet” vor organiza săptămânal piețe gratuite în toată țara, primind şi dăruind seminţe de legume, fructe, flori și plante medicinale din cele mai bune soiuri tradiţionale româneşti.

„Toți cei interesați sunt așteptați cu drag (…) Se dăruiește, se primește sau se face schimb de semințe țărănești reproductibile, cu condiția de a le cultiva, înmulți și dărui mai departe. Prin aceste piețe căutăm să păstrăm și să răspândim semințele vechi românești reproductibile de legume, pe care încă le mai avem”, transmit organizatorii.

Primul târg de „Seminţe cu suflet” din județul Covasna se va desfășura sâmbătă, 26 ianuarie, între orele 10:00 și 14:00, la cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe.

Prin intermediul acestei campanii inițiatorii își propun să promoveze și să răspândească semințele reproductibile autohtone, în vederea perpetuării soiurilor de calitate şi apărării biodiversităţii.

Grupul „Semințe cu suflet” a fost format în urmă cu aproape patru ani și numără în prezent aproximativ 2.000 de membri.

Articolul precedentElevii covăsneni mai au o săptămână la dispoziție să se înscrie în programul „Permis pentru viitor”
Articolul următorCovasna: Un şofer băut a accidentat mortal un bărbat şi apoi a fugit de la locul accidentului