În Sfântu Gheorghe, pregătirea de Crăciun începe cu aprinderea primei lumânări de pe coroana uriașă de Advent.

În acest an, sărbătoarea de Advent și amplasarea coroanei uriașe, devenite deja tradiție, va avea loc pentru cea de-a noua oară. Organizatorii îi așteaptă pe locuitori în Piața Libertăţii pe data de 2 decembrie, ora 19:30.

La sărbătoare vor participa formația Classical din Sfântu Gheorghe, corul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, precum și Gyurka Attila de la Liceul de Artă „Plugor Sándor” și Duculeț Dan cu elevii claselor mici ale Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Coroana uriașă de Advent va fi binecuvântată de venerabilul canonic Szabó Lajos.

De-a lungul anilor, aprinderea împreună a lumânărilor de Advent a devenit una dintre sărbătorile sociale importante ale orașului. Cu această ocazie, în oraș se vor aprinde luminile festive, semnalând astfel că a început perioada de așteptare a Crăciunului.

Organizatorii îi așteaptă cu ceai fierbinte și turtă dulce pe toți cei dornici să participe la sărbătoare, dar vor fi împărțite și lumânări între cei prezenți, pentru ca toată lumea să ducă în casele lor flacăra binecuvântată. Așa cum a fost și în anii trecuți, coroana a fost realizată de artiști locali, designul fiind și cu această ocazie o surpriză.

Articolul precedentPompierii covăsneni, campionii „Cupei Centenarului” la minifotbal
Articolul următor„Maratonul Marii Uniri” a ajuns în județul Covasna