Românii sunt loviți de tot mai multe scumpiri. Prețul biletelor de tren ar putea fi majorat de la începutul anului viitor, anunță CFR Călători. Asta după ce biletele s-au scumpit cu 20%, în urmă cu trei luni. 

 

Prețul biletelor de tren s-ar putea majora din luna ianuarie din cauza inflației, dar și a facturilor uriașe la energie electrică, spun reprezentanții CFR Călători. Cu toate că nu au trecut nici trei luni de la ultima scumpire, atunci când prețul acestora s-a majorat cu 20%.

Până acum trei luni, un bilet de tren pentru un singur adult doar dus pe ruta București-Constanța, de exemplu, costa în jur de 64 de lei, iar acum, același bilet a ajuns să coste nu mai puțin de 72 de lei. De la anul, prețul acestuia va crește iar.

 

Reprezentanții CFR au declarat că vor fi nevoiți să ceară bani de la Guvern pentru următoarele luni din cauza costurilor mari. Astfel, o următoare majorare a biletelor de tren va fi inevitabilă. În tot acest timp oamenii se descurcă din ce în ce mai greu.

Articolul precedentFacturi uriașe pentru români din 2022: Cât consumă electrocasnicele – La ce aparate trebuie să renunțăm urgent
Articolul următorFURT pe față în România: Speculă pe banii oamenilor, de teama crizei – Scumpiri pe bandă rulantă la alimente, de peste 50 la sută