A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe va participa la Cupa Europeană de Înot care va avea loc la Paris, capitala și cel mai mare oraș al Franței.

Certificată de către Federația Franceză de Înot, Cupa Europeană va avea loc în parteneriat cu Comitetul Regional pentru Înot (LIFN), Comitetul Departamental Paris (CD75), Orașul Paris și Regiunea Ile-de-France, fiind una dintre cele mai populare competiții și fiind deschisă pentru înotătorii afiliați unei Federații Europene recunoscute de Liga Europeană de Natație (LEN).

Competiția este organizată de Neptun Club de France, fondat în 1906, afiliat la Federația Franceză de Înot, Neptun este unul dintre cele mai recunoscute cluburi de înot din Franța.

Cupa Europeană de Înot, aflată la cea de a 11-a ediție, se va desfășura în perioada 25-26 mai 2019, la piscina olimpică Georges Vallerey. Piscina a fost construită pentru Jocurile Olimpice din 1924, renovată în anul 1989, iar de atunci găzduiește în mod regulat competiții de înot majore: mai multe etape ale Cupei Mondiale (FINA), Campionatele Naționale etc.

Trei sportivi covăsneni

Asociaţia Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe va fi reprezentată de: Maria Raluca Artene – 16 ani ce va concura în probele 50m, 100m și 200m spate la open (senioare); Barabás András – 16 ani va concura în probele 50m, 100m liber și 50m fluture la juniori și Gyenge Attila – 16 ani în proba 50m liber la juniori.

Cupa Europeană de Înot de la Paris este o competiție oficială de înot și un eveniment bine-cunoscut în întreaga Europă, se va disputa cu calificări în serii și finale. Competiția oferă o atmosferă extraordinară pentru ca înotătorii și antrenorii să se întâlnească într-un mediu minunat.

Antrenorul senior Ciprian Grosu ne declară: „Competiția va avea loc în bazinul olimpic (50m) cu o istorie impresionantă, aici mă refer competițiile de anvergura ce au avut loc: începând cu Jocurile Olimpice de vară din anul 1924 și Jocurile Olimpice de vară ce vor urma în 2024. Este o onoare  și mândrie participarea noastră la o astfel de competiție, o consider meritată,  având în vedere că muncim de peste 10 ani pentru a ajunge la competiții de acest gen. Sportivii mei au înregistrat progrese vizibile, de la o competiție la alta ei au confirmat pe plan naţional și internațional faptul că pot obține rezultate bune și foarte bune. Participarea lor la un concurs de o asemenea anvergură are ca obiective: progresul, autodepășire, medalii și dezvoltarea relaţiilor interumane”.

Articolul precedentBărbat găsit înecat în Lacul de la Pădureni
Articolul următorVIDEO. Mașină căzută în Râul Negru la Ozun