Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a fost demis marţi din funcţie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Contactat telefonic, Liderul PNL Covasna, Olimpiu Floroian a confirmat decizia Guvernului de schimbare a tuturor prefecţilor din funcţii, şi a precizat că au fost depuse două propuneri, una pentru funcţia de prefect, şi alta pentru cea de subprefect de Covasna, însă a refuzat să facă publice numele celor doi propuşi.

Vă pot confirma că nu mai avem prefect, dar nu vă pot spune care este propunerea şi ce se va întâmpla în continuare. Avem propunere şi pentru prefect şi pentru subprefect, nu vă pot spune şi nu este indicat să lansăm propunerile. Sunt transmise la Bucureşti. Sunt discuţii şi negocieri la această oră. Încă din prima zi de intrare la guvernare am făcut un plan de bătaie. În ţară sunt multe lucruri de rezolvat şi va mai dura o perioadă până când se va aşeza tot”, a declarat preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

Decizia Guvernului privind schimbarea tuturor prefecţilor, inclusiv a prefectului Sebastian Cucu se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 10 decembrie.

Sebastian Cucu a declarat miercuri pentru Agerpres că „şi-a făcut treaba” şi a luat-o ca pe „o datorie de onoare”, servind Guvernul României şi cetăţenii, nu guvernul Ponta, Cioloş, Dăncilă sau Orban.

El a fost numit în funcţie la finalul anului 2014, înlocuindu-l pe Marius Popică, fost director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, şi care s-a aflat la conducerea Prefecturii Covasna doar un an.

Articolul precedentStare de urgenţă climatică în capitala Germaniei
Articolul următorPeste 287.000 de instalări gratuite ale aplicaţiei APEL 112