Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști I.P.J. Brașov au desfășurat activități specifice care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Covasna au acționat în sistem cascadă cu echipamente radar pe Drumul Național 11,

În același perioadă pe DN 11(E574) au acționat și polițiști din cadrul Serviciului Serviciului Rutier Brașov, pe sectoarele de drum aflate în competență.

Obiectivul principal al acțiunii a fost depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză – 32 de sancțiuni. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii covăsneni se ridică la suma de 19.430 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii covăsneni fac următoarele recomandări:

Aveți grijă la viteza cu care circulați. Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și adapți-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Reiterăm faptul că atunci când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață sau ploi torențiale, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii vor fi prezenți în teren pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, acționând pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Articolul precedentLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET