Polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat activitățile prevenitive în scoli.

Astfel, la începutul săptămânii, polițiștii au desfășurat două activități prevenitive subscrise Campaniei Naționale ,,Școala siguranței Tedi” la Școala Gimnazială Romulus Cioflec din Comuna Vâlcele, sat  Araci.

În cadrul acestor activități, au fost prezentate materiale ilustrate, pliante, broșuri, materiale video, având ca tematică siguranța rutieră, siguranța propriei persoane la școală și acasă, siguranța în drum spre școală și igiena minții și a corpului.

La activități au participat 26 elevi și două cadre didactice.

Poliția Română, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării și Maspex Romania, desfășoară Proiectul „Școala siguranței Tedi”.

Acesta reprezintă o campanie de educație și responsabilizare adresată elevilor de clasa I.

Scopul campaniei este informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Polițiștii au organizat și azi, 4 martie a.c., o activitate similară la Liceul de Artă Plugor Sándor  din municipiul Sfântu Gheorghe.

La activitate au participat 10 elevi și un cadru didactic.

Întrucât siguranța elevilor este o prioritate pentru polițiștii covăsneni, astfel de activități vor fi organizate regulat pe toată raza județului Covasna. 

Sursa: Realitatea de Covasna