Polițiștii covăsneni s-au autosesizat și fac cercetări pentru prinderea persoanelor care cu o zi înaintea meciului dintre Sepsi OSK și Politehnica Iași, au scris cu spray color mai multe mesaje anti-maghiare și împotriva echipei, printre care și „plecaţi”, pe un gard aflat la intersecția străzii Muzelor cu Aleea Sănătății din cartierul Simeria, în apropierea Stadionului Municipal.

Pe pagina de Facebook a suporterilor echipei din Sfântu Gheorghe au fost postate mai multe imagini cu „opera de artă”, cu menționea „Condamnăm toate manifestările de ură, antisemitism şi xenofobie”.

Imaginile s-au viralizat rapid în mediul online, iar polițiștii au început o anchetă. În zonă este amplasată o cameră de luat vederi astfel că cel mai probabil făptașii vor fi prinși.

„În urma postării în mediul online a unor informații privind apariția unor mesaje cu caracter xenofob în Municipiul Sfântu Gheorghe, polițiști s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Sepsi OSK joacă duminică, de la ora 14:30, meciul cu numărul 100 din Liga I de fotbal, partida cu Poli Iași urmând să aibă loc pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

 
Articolul precedentAccident în lanț cu 6 mașini pe DN11 la Chichiș
Articolul următorMeciul cu numărul 100 al echipei Sepsi OSK, încheiat cu o victorie împotriva Poli Iași