Poeta Doina Ioanid, redactor al prestigiosului săptămânal „Observator Cultural”, vine la Sfântu Gheorghe de Ziua Culturii Române, unde va avea o întâlnire cu publicul, evenimentul fiind prilejuit și de faptul că, recent, la Editura Lector din Târgu Mureș a apărut o culegere reprezentativă din lirica autoarei, în limba maghiară, în traducerea lui Lövétei Lázár László, carte care va fi prezentată cu această ocazie.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe și Editura Lector, va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la ceainăria Tein din municipiu.

„Doina Ioanid s-a născut în 1968, la București. A absolvit Facultatea de Litere a Universității București în 1995 și cursurile de Master (Studii Culturale Franceze) la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a aceleiași universități, în 1998. A publicat poeme în volumul colectiv Ferestre ’98, girat de Mircea Cărtărescu (1998), împreună cu Ioana Vlasin, Cecilia Ştefănescu, Marius Ianuș, Angelo Mitchievici, Iulian Băicuș și Victor Nichifor. A participat la volumul experimental 40238 Tescani (2000), alături de Ioana Nicolaie, Marius Ianuș, Domnica Drumea, Angelo Mitchievici, Mircea Cărtărescu, Cecilia Ştefănescu și Florin Iaru. A debutat individual cu un volum de poeme în proză: Duduca de marțipan (2000 – Premiul de debut „Prima Verba”). Au urmat alte volume de poezie: E vremea să porți cercei (2001 – nominalizat la Premiile ASPRO);Cartea burților și a singurătății (2003); Poeme de trecere (2005); Poeme de trecere (audiobook, 2009); Ritmuri de îmblînzit aricioaica (2010); Cusături (2014); Cele mai mici proze (2017), Bazarul culegătoarei (2019)”, se arată pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe.

Aceeași sursă precizează că poemele scriitoarei au fost traduse în limbile franceză, maghiară, turcă, slovenă, bulgară, croată, germană, neerlandeză, engleză, galeză și poloneză.

 

Articolul precedentJudețul Covasna, cele mai slabe importuri și exporturi din Regiunea Centru în primele 8 luni din 2019
Articolul următorConcert cameral, recital de pian și expoziție de artă plastică, de Ziua Culturii Naționale, la Casa de Cultură Arcuș