Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente în cea mai mare parte din Transilvania, nordul Olteniei, Munteniei și în sudul Banatului, și Cod Galben în mai multe județe din țară.

Potrivit ANM, Codul Portocaliu intră în vigoare miercuri la ora 12:00 și este valabil până joi la ora 10:00.

Meteorologii spun că va fi instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin ploi abundente în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului.

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În aceeași perioadă, va fi Cod Galben în cea mai mare parte a țării, cu perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Articolul precedentRecomandările medicilor de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe pentru părinți, la începutul noului an școlar
Articolul următorCompensarea facturilor la energie – Nicolae Ciucă: „Ordonanța va fi aprobată în ședința de mâine” – Cum vor fi plafonate prețurile