Pianistul Szőcs Botond va susține un nou recital la Sfântu Gheorghe. Printre lucrările incluse în program se numără: Chopin și Rachmaninoff.

Originar din Sfântu Gheorghe, pianistul în vârstă de 23 de ani studiază la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, la clasa reputatei prof. dr. Stela Drăgulin. Szőcs Botond are o bogată activitate solistică, după câştigarea a peste 12 premii I, cea mai recentă recunoaștere, obţinută în 2017, fiind Premiul de Excelență în Muzică al Academiei Americano-Române pentru Ştiinţe şi Arte, pentru cel mai bun interpret în calitate de solist, membru al unui ansamblu de muzică de cameră sau acompaniator.

De-a lungul timpului, tânărul pianist a concertat pe unele dintre cele mai mari scene din lumne, printre care Marea Britanie, Italia, Ungaria, Germania, Muntenegru, Vietnam si China.

Lucrările sale publicate în 2017 în Buletinul Universităţii Transilvania din Braşov i-au adus două premii I, precum şi premiul de Cea mai bună lucrare studenţească a Facultăţii de Muzică. De asemenea, in 2018 a câștigat Premiul I la Sesiunea stiințifică studențească a facultății cu lucrarea Sisteme moderne de analiză muzicală.

Recitalul va avea loc duminică, 17 februarie, la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe (lângă parcul Elisabeta), începând cu ora 19:00.

 

Articolul precedentSe redeschide cea mai mare pârtie de schi din Stațiunea Covasna
Articolul următorUrșii au produs pagube de peste 500.000 lei, anul trecut, în județul Covasna