Aproape 200 de persoane au semnat o petiţie prin care au solicitat repararea sălii de gimnastică a Liceului teoretic „Mikes Kelemen”.

Petiţia este adresată Consiliului Judeţean Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe, iar subiectul a fost abordat şi în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal.

În această clădire îşi desfăşoară activitatea atât elevii Liceului teoretic „Mikes Kelemen”, cât şi gimnaştii de la CSM Sfântu Gheorghe, însă este într-o stare avansată de degradare şi pune în pericol securitatea copiilor. Oamenii solicită găsirea unui imobil corespunzător, în care să se poată desfăşura activitatea sportivă în condiţii corespunzătoare.

„Acoperişul clădirii se află într-o stare avansată de degradare, existând crăpături majore pe unde se infiltrează apa pluvială. Pereţii prezintă, de asemenea, crăpături mari şi deteriorări semnificative ale tencuielii exterioare. Aceeaşi stare de deteriorare se regăseşte şi în compartimentările interioare, vestiare şi toalete, nu doar la pereţii de rezistenţă şi acoperiş”, se arată în petiţia adresată autorităţilor locale şi judeţene.

Potrivit consilierul judeţean Cosmin Boricean, CJ Covasna a promis că până la începutul noului an şcolar va încerca să găsească o nouă locaţie.

„Sperăm să găsim o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat şi viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba.

Articolul precedent„Pasiunea” de a incendia diverse bunuri i-a adus un dosar penal unui tânăr din Ozun
Articolul următorSprijin financiar pentru reconstruirea casei parohiale romano-catolice de la Bixad