Operatorul regional de salubritate TEGA SA anunţă că în perioada 1 octombrie – 16 decembrie, în urma concursului de colectare desfăşurat în școlile din județul Covasna, au fost adunate 65.436 kg de hârtie, o cantitate cu aproape 40% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Programul, lansat în luna octombrie de societăţile ECO Bihor, ADI SMID, ECO Sepsi și TEGA, urmărește colectarea deșeurilor de hârtie și electronice în mod organizat în școli, iar participanții primesc 20 de bani pentru fiecare kg de hârtie colectată, o condiţie fiind ca toată colectarea să se desfăşoare în grupuri și clase, astfel încât copiii și părinții lor să poată strânge bani pentru activităţi comune.

Aceste rezultate sunt foarte bune, avem peste 65 de tone de hârtie și carton colectate de la școli în două luni și jumătate, în timp ce cantitatea totală de deșeuri selective a crescut şi ea. Anul trecut, în această perioadă, au fost colectate 40 de tone, iar această diferență de 25 tone reprezintă o cantitate semnificativă”, a declarat Máthé László, directorul TEGA SA.

La nivelul şcolilor, Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe conduce competiția cu 17.805,5 kg, urmat de Colegiul Naţional „Székely Mikó” cu 15.938 kg iar pe locul 3 se află Grădinița Csipike, unde copiii au adunat 5.719 kg de hârtie și carton.

91 de echipe și grupuri din 21 de instituții de învățământ au intrat în competiție, iar toți participanții vor primi suma de bani strânsă în primul semestru din acest an.

În cazul deșeurilor electrice, deși numerele sunt mai mici, rezultatele sunt pozitive: 7.865,8 kg au fost colectate de la 45 de grupuri din 15 instituții: Liceul „Mikes Kelemen” a strâns 3.833 kg, Colegiul Naţional „Székely Mikó” 2.567 kg și locul trei Școala Generală „Nicolae Colan” cu 886 kg. Rezultatele din această categorie vor fi recompensate doar la sfârșitul campaniei.

Concursul se va desfăşura până în data de 31 mai 2020.

Foto: Tega SA

Imagine

Articolul precedentPensiunile covăsnene, rezervate în proporție de 100% pentru Crăciun. Doar 10 locuri rămase pentru Revelion
Articolul următor8 covăsneni reținuți pentru 24 de ore după un scandal în Araci