424.800 de lei este valoarea totală a amenzilor date de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna de la începutul acestui an, pentru diferite nereguli constatate în urma controalelor efectuate la agenţii economici din judeţ.

Acţiunile şi controalele pentru verificarea respectării legii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi protecţia salariaţilor ce lucrează în condiţii deosebite s-au derulat în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, şi au urmărit, printre altele, îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă, în special în domeniile unde statisticile arată o creştere a numărului de accidente, prin conştientizarea angajatorilor şi lucrătorilor asupra necesităţii respectării legislaţiei în domeniu.

În primele 9 luni ale anului, inspectorii ITM au efectuat 666 controale şi au sancţionat, pentru diferite nereguli constatate, 147 de agenţi economici.

În urma verificărilor s-a constatat că un număr de 40 de persoane lucrau fără forme legale, în acest caz fiind aplicate amenzi în valoare totală de 320.000 lei.

Potrivit datelor ITM Covasna, la ora actuală la nivelul judeţului sunt înregistrate ca active 47.641 contracte de muncă, dintre care 43.518 încheiate pe perioadă nedeterminată, respectiv 4.123 încheiate pe perioadă determinată.

Un număr total de 1.828 contracte de muncă figurează în evidenţele ITM Covasna ca fiind suspendate, dintre care majoritatea (1.749) încheiate pe perioadă nedeterminată.

La nivelul judeţului Covasna sunt înregistraţi 4.781 angajatori şi 42.976 angajaţi activi.

Articolul precedentA început sezonul anvelopelor de iarnă. Sfaturile poliţiştilor covăsneni
Articolul următorFocare de pestă porcină la mistreţii din zona Baraolt!