Concursul „Ziua de alergare Gáll Lajos”, organizat în fiecare an în cadrul activităţilor sportive cuprinse în programul Zilelor Sfântu Gheorghe, a ajuns la cea de-a 29-a ediţie. Peste 400 de participanți sunt așteptați la startul competiției din acest an, care va avea loc în data de 27 aprilie, concurenții având la dispoziție două trasee de alergare, în funcție de categoriile de vârstă din care fac parte.

Printre cei așteptați să participe și în acest an se numără și un cuplu de octogenari din Alba Iulia – soții Emil și Margareta Suflețel, care s-au remarcat de-a lungul timpului la nenumărate competiții sportive din țară.

„Anul acesta am modificat puțin programul. Până acum am avut două starturi: unul de 1.200 m și altul de 2.500 m, dar anul acesta vom avea un start de 200 m pentru copiii mai mici de 10 ani, și un traseu de 2.000 m pentru participanții cu vârste de 10-15 ani și cei peste 60 ani, iar restul concurenților, de la 16 la 59 de ani, vor alerga 3.600 m. Avem 14 categorii pentru femei și 16 pentru bărbați. Preconizăm că vom avea peste 400 de participanți, vor fi concurenți și din alte județe. Îi invităm să participe pe cei care vin de obicei, în fiecare an avem și un cuplu din Alba Iulia, familia Suflețel, au peste 80 de ani”, ne-a declarat reprezentantul Cercului de alergare ,,Gáll Lajos”, Tamas Csutak.

Potrivit acestuia, înscrierile concurenților vor avea loc în ziua concursului, la linia de start aflată în Piața Libertății, între orele 08:00 și 09:45, taxa de participare fiind de 5 lei pentru copii, respectiv 10 lei pentru adulți.

Ziua de alergare Gáll Lajos a fost organizată pentru prima dată în toamna anului 1991, de-a lungul celor 28 de ediţii reuşind să adune la start şi participanți din ţări precum Maroc, SUA, Germania, Canada, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Serbia sau Ungaria.

Prima competiţie a fost câştigată de atletul Vasile Alexandru, originar din Sfântu Gheorghe, ulterior devenit cunoscut la Internaționalele României din 1997, când a reușit să doboare recordul pentru cea mai rapidă alergare de 1.500 m.

Articolul precedentVineri, la Sfântu Gheorghe, are loc Bursa generală a locurilor de muncă
Articolul următorTrei minori au furat ţevi din cupru de la o sală de fitness din Sfântu Gheorghe