Luna noiembrie a început cu tabăra tinerilor „The Duke of Edinburgh’s International Award” (DOFE) din județul Covasna.

Serviciul Public Salvamont și Crucea Roșie Covasna au organizat și desfășurat în ultimele zile sesiuni de pregătire, în cadrul cărora peste 40 de tineri au învățat să acorde primul ajutor de bază, să planifice o excursie sau să se echipeze corespunzător pentru o drumeție.

„În cadrul întâlnirii tinerii au luat parte la sesiuni de pregătire, unde invitații le-au arătat cum să ofere primul ajutor, cum să planifice turele și cum să echipeze pentru drumeție. Duminică cei peste 40 participanți vor avea și o tură de pregătire, unde vor avea ocazia să pună în practică cele învățate ziua anterioară alături de supraveghetorii și evaluatorii prezenți”, au transmis reprezentanții Asociației Turulmadar.

Imagine

 

În județul Covasna programul se derulează în municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, însă va fi extins, spun reprezentanții, în perioada următoare fiind implicați noi lideri din orașele Baraolt și Covasna.

La Târgu Secuiesc, în program sunt implicați 18 liceeni care desfășoară activități pe diferite nivele: argint (6 luni) și bronz (3 luni). Dezvoltarea tinerilor este realizată pe trei secțiuni: abilitate personală, sport și voluntariat, iar aceștia sunt sprijiniți de 5 lideri voluntari.

În municipiul Sfântu Gheorghe programul se derulează cu participarea a 38 de tineri activi, care sunt sprijiniți de 8 lideri voluntari.

Programul se derulează în 140 de țări din lume

DOFE este liderul programelor de dezvoltare personală, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.

Programul este rezultatul eforturilor ASR Prințul Philip, specialistului în educație Kurt Hahn  şi Lordului John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest, care au observat faptul că dezvoltarea tinerilor nu era suficientă în anumite domenii importante.

Articolul precedentStudiu: Suntem mai triști duminica
Articolul următorGhidul oficial de Black Friday de la Poliţia Română