3.000 de elevi, provenind din 16 unități de învățământ din județul Covasna, au participat la o nouă ediție a campaniei „Colectarea deșeurilor selective de hârtie și carton”, inițiată de societatea TEGA SA. și derulată în parteneriat cu Asociația Eco Sepsi, Adi SIMD și SC ECO BIHOR SRL.

Prima etapă s-a desfășurat în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, cele 91 de grupe și clase înscrise reușind să colecteze, până în prezent, 39.374,30 kg de hârtie și carton, în valoare totală de 7.899,46 lei.

„Colectarea nu s-a finalizat încă, deoarece campania continuă și în perioada 1 martie – 31 mai 2019, astfel instituțiile de învățământ vor avea posibilitatea să modifice clasamentul actual. Scopul acestei campanii a fost și este în continuare să implice și cadrele didactice în acțiunea de colectare, cu atât mai mult cu cât, sumele primite pot fi folosite conform necesităților fiecăruia”, au precizat reprezentanții TEGA SA.

Conform datelor centralizate de operatorul regional de salubritate, după încheierea primei etape, Colegiul Székely Mikó din Sfântu Gheorghe s-a clasat pe locul I, în ultimele 3 luni elevii reușind să colecteze și să predea 12.547 kg de hârtie și carton.

Pe locul al II-lea se află Liceul Mikes Kelemen, ai cărui elevi au predat 9.589,50 kg, iar pe locul al III-lea Școala Generală Váradi József, cu 2.560 kg de hârtie și carton colectate. Locurile IV și V sunt ocupate de Colegiul Național Mihai Viteazul și Școala Generală Nicolae Colan, cu  2.414,10 kg, respectiv 2.184 kg de deșeuri predate, în vreme ce elevii Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși și cei ai Colegiul Reformat s-au clasat pe ultimele locuri, cu 60, respectiv 19 kg de deșeuri predate.

Prima campanie de „Colectare a deșeurilor selective de hârtie și carton” a avut loc în perioada 12 februarie – 31 mai 2018, fiind colectate 27.046,85 kg de hârtie și carton, a căror contravaloare a fost de 5.409,37 lei. Fiecare instituție de învățământ a fost răsplătită cu 20 de bani/kg, respectiv 200 lei/tonă, elevii Colegiului Székely Mikó din Sfântu Gheorghe ieșind învingători, cu 11 tone de deșeuri predate.  

Directorul general al TEGA SA, Máthé László a subliniat că prin puterea exemplului importanța reciclării ajunge la mai multe generații, părinții elevilor având, de asemenea, un rol important în acest concurs.

Articolul precedentSepsi OSK a pierdut acasă cu Dinamo şi îşi complică situaţia în clasament
Articolul următorCod galben de ninsori și viscol în zona montană, inclusiv Covasna